Att göra på Costa Blanca?

I Jávea på Costa Blanca kan du njuta av många aktiviteter för hela familjen, till exempel:

TRAILS

Upptäck det vackra landskapet och kusten i Jávea är en av de många attraktionerna som väntar på oss i detta privilegierade hörn av Costa Blanca. Integrerad i en unik miljö som kombinerar hav och berg, det är ett mycket bra alternativ för naturälskare, som kan gå in i frodig grönska, promenera längs klipporna och njuta av en fantastisk utsikt över en mängd olika stigar av stort ekologiskt och naturskönt värde som går genom nätverket av naturliga utrymmen i Xàbia. Dessa rutter till fots, väl skyltade i alla sina sektioner, kan göras på egen hand.

DYKNING

Havsbadets rikedom gör Jávea till ett litet paradis för älskare av dykning eller snorkling.

Jávea är en av de viktigaste dykdestinationerna i Medelhavet. Den 25 kilometer långa kusten, förekomsten av en marinreservat, de många bottnen och rikedomar av undervattensfena och flora gör det till ett litet paradis för dykare. I Jávea finns ett stort antal dykcenter för dem som vill börja i denna sport. Kom och fördjupa dig i ett hav av livet!

FRÅN ÖPEN

Jáveas kust presenterar en mycket varierad geografi, full av vackra hörn. Under hela 25 km. av kusten finner vi en följd av vikar, stränder, klippor som står ut för sin naturliga skönhet, deras kristallina vatten och deras Medelhavskogsmiljö. Du hittar mer information på: https://www.villadomjavea.com/playas-costa-blanca/

Också öar, holmar och grottor endast nås med båt, som ön Portixol och Isle of Descobridor, Cova Tallada, Cova del Tabac, la Cova dels Orguens och Cova del Llop Marí, de noterade för sin spektakulära och transparent vatten, perfekt för dykning eller snorkling.

Att veta skönheten i kust Javea finns det olika möjligheter: båtturer som sker under stor del av året kommer också att ge oss möjlighet att flytta till närliggande städer som Denia, Altea, Benidorm ...

Men för att få tillgång till de vackraste delarna av vår kust, är det möjligt att hyra olika typer av fordon såsom båtar Nauticos både segel och motor, vattenskoter, kajaker och kanoter ...

BIKE ROUTES

Jávea har flera cykelvägar som går genom vackra platser och leda till sevärdheter såsom lusthus, Montgó naturparken ... Förutom det stora antalet små vägar på landsbygden utspridda runt staden gör det enkelt att göra små Cyklistutflykter eller tillgång till närliggande städer.

RUTA CAMINO DE SANTIAGO

Jávea ansluter sig till Camino de Santiago-sträckanätverket med Camino del Alba. Det är en resväg som har sin officiella utgångspunkt hamnen och det kommer att länka med den historiska "Camino de la Lana" i Almansa. Att göra Camino de Santiago, antingen för turism, sport, religiösa skäl eller personlig förbättring, är något som de senaste åren har tagit mycket kraft och når utöver de regionala och nationella gränserna. El Camino del Alba på söndag 30 maj 2010 invigdes i hamnen i Javea med Pilgrim Mass och en marsch som besöktes av vandrare, cyklister och ryttare.

SHOPPING

Det kommersiella området i Jávea är uppdelat mellan de tre befolkningsområdena: Jávea Histórica, Duanas de la Mar-Puerto och Arenal.

I centrum av Jávea finns ett brett utbud av affärer. Lång familjetradition butiker längs C / Mayor och runt Stadshuset och butiker, skoaffärer och designbutiker på Av. Prince of Asturias. Flera shoppingkvällar med viktiga rabatter och kompletterande aktiviteter genomförs under hela året. Denna kärna är hem till Mercado Municipal de Abastos där du kan köpa kvalitetsmatronomiska produkter som är typiska för Xàbia. Förutom att koncentrera ett stort antal tapasbarer och tavernor, är det stadens administrativa och finansiella centrum.

Också varje torsdag mellan 8:30 och 14:00. ungefär en gång i veckan hålls på Plaza de la Constitución och Placeta del Convent.

Duanes de la Mar har också ett brett utbud av affärer koncentrerade på Jaime I Avenue, Cristo del Mar Street och runt kyrkan. Denna kärna är värd för fiske- och sporthamnen och fiskmarknaden med den traditionella auktionen som äger rum från måndag till fredag ​​från 17:00. Från 18:00. Du kan köpa färsk fisk och skaldjur från bukten vid försäljningsstället som Fiskerföreningen har i Lonja. Den stora sjöfartstraditionen gör den full av restauranger och barer med traditionella skaldjurs tapas.

FESTIVALER

Populära festivaler, traditioner och folklore berika Costa Blanca, markerad av sin färgglada, mångsidiga och spektakulära. Speciellt i Jávea kan vi njuta av Bonfires of San Juan, det viktigaste partiet i vår stad, där du kan beundra vackra fyrverkerier och levande musikslott. Festligheterna av morar och kristna, i Jávea i juli månad, en populär fest som påminner om kamperna mellan araber och kristna och många fler.

Besök Upptäck Javea

castillo fuegos artificiales javea

Fyll i formuläret nedan för att få information om intressanta fastigheter.

Välj ort
Välj fastighetstyp
Välj plats
Välj prisklass
Sovrum
Badrum
Skicka
Skicka...