Costa Blanca

Jávea är en stad på Costa Blanca, belägen mellan Cabo de San Antonio och Cabo de La Nao, skyddad av massan som heter Montgó. En av de viktigaste egenskaperna hos denna villa är att det är ett kvalitetsmål för turist som har lyckats behålla den typiska charmen i Medelhavsstäderna.

I Jávea finns tre huvudstäder: Gamla stan, hamnen och Arenal-stranden. Resten av den kommunala termen har en mångfald urbanisationer som är helt integrerade i det autentiska landskapet.

Gamla stan - historiska centrum javea

centro historico javeaI delen av Gamla stan i Jávea hittar vi en medeltida layout, smala gator, vita fasader, smidesjärnar och allt i kombination med den traditionella grovstenen. I hjärtat av Villa stiger kyrkan San Bartolomé. På ena sidan av kyrkan hittar vi Mercado Municipal de Abastos och å andra sidan Rådhuset. Andra sevärdheter är det arkeologiska museet Soler Blasco, den Chapel of St Anna, Riu-Rau Català d'Arnauda, ​​klostret i Augusti och medeltida murar. Genom sina gator hittar vi många små butiker, tapasbarer och andra tjänster. Att gå till Mercado Municipal de Abastos för att köpa gastronomiska produkter från området är ett måste för turister och boende. Dessutom är varje torsdagsmorgon en utomhusmarknad på Plaza de la Constitución och Placeta del Convent. Detta område är mycket dynamiskt och är förvaltningscentret eftersom kommunfullmäktige och dess kontor finns. Du kan också hitta barer, restauranger och många butiker av familjetradition. Under året firas partier som Bonfires of San Juan i juni månad.


Duanes de la Mar (hamn)
Port historia går tillbaka till det femtonde århundradet, men i mitten av sextonde när det förvärvar en viss betydelse som kommer att växa under senare århundraden, jag siendopuerto javea på artonhundratalet när den når större framgång tack vare exporten av russin. De daterar från 1871 den första bryggan och bryggan som ärPuerto javea känd. När handeln gick i kris, fortsatte det i slutet av seklet att utveckla en rent fiskeaktivitet. Runt hamnen växte grannskapet med stark maritim karaktär med gamla vitkalkade fiskare stugor på bottenvåningen och smala gator. Charmen i detta område förstärks av den skulpturala silhuetten av Church of Our Lady of Loreto, som öppnade 1967, viktigt exempel på religiös arkitektur framkant, känd för den djärva designen av dess linjer och utformningen av rymden. En annan byggnad för att sticka ut i hamnen är Casa del Cable (1860), av vilka endast pelarna i "Naia" bevaras och restaureras för utställningsplats. Under åren har detta grannskap utvecklats utan att förlora sin charm. För närvarande är Duanes de la Mar ett av de livligaste stadsdelarna under hela året. På gatorna hittar vi alla typer av affärer, restauranger och andra tjänster. Ankomsten av båtarna, auktionen och efterföljande försäljning av fisk på fiskmarknaden har blivit ett måste för våra besökare. Njut av hamnen erbjuder Yacht Club olika alternativ för älskare av vattensporter. Festligheter hålls hela året, den viktigaste är morar och kristna i juli månad och Virgin of Loreto tillägnad skyddshelgon.

Arenal Strand
Playa del Arenal ligger i centrum av Jávea-bukten. Det är ett stort turistcentrum som är den mest kända stranden och besökas av badare, med fin sand och grunda vatten. I detta område finns ett brett utbud av fritid och gastronomi. I en av dess ändar, där den nationella turadörsansvaret i Jávea ligger, fanns det en viktig romersk bosättning.

playa arenal

Sommarnätterna på Arenal är mycket livliga och livliga. Skaror av turister och lokalbefolkningen flock till nöjesetablissemang samt "chiringuitos" installeras längs strandpromenaden framför Montañar havet. Denna kärna är en av de mest kosmopolitiska områdena Jávea, tapasbarer, restauranger och disco-pubar gör det till en plats att besöka och vi är säker på att du kommer tillbaka. Det är i detta område där vår byrå VILLADOM JAVEA EGENSKAPER är belägen.

Fyll i formuläret nedan för att få information om intressanta fastigheter.

Välj ort
Välj fastighetstyp
Välj plats
Välj prisklass
Sovrum
Badrum
Skicka
Skicka...