Skolor och universitet

I Costa Blanca utbildningssystem finns i grunden två alternativ: offentlig utbildning (fri) eller privat utbildning. I Spanien är det obligatoriskt att gå i skolan från 6 till 16 år.

Det finns också flera internationella skolor, alla privata. Familjer som flyttar till denna soliga region har ett brett utbud av högskolor att välja mellan.

I Jávea kan vi hitta flera skolor och institut för utbildning av barn och ungdomar. Såsom C.P. Arenal, C.P. Graüll, C.E.I.P. Port de Xàbia, C.E.I.P Vicente Tena, C.E. I. P. Trenc d'Alba, Xàbia International College, Mª Inmaculada School, I.E.S. Antoni Llidó och I.E.S. Nummer 1.

estudiar en javea

OFFENTLIG UTBILDNING

De flesta av kommunerna på Costa Blanca har högskolor och institut som tar emot barn från barn till gymnasiet (3-16 år). Systemet är klassificerat enligt följande:

Spädbarn: 3 - 6 år

Primär: 6 - 12 år (obligatorisk)

Gymnasieskola (ESO): 12 - 16 år (obligatorisk)

När den obligatoriska gymnasieutbildningen är färdig, kan eleverna välja att göra sin "Bachillerato", mer eller mindre lika med en "A" -nivå i det engelska systemet. "Bachillerato" varar i 2 år. Efter avslutad kurs kommer studenten att kunna ta in tentamen till universitetet (PAU) som krävs för att komma in på universitetet. I området finns flera universitet med ett brett utbud av grader och olika specialiteter.

PRIVAT UTBILDNING

Det finns flera spanska privata skolor på Costa Blanca. Det finns också ett brett utbud av internationella privata skolor. I dem förvärvar eleverna en total kompetens på två eller flera språk.

Fyll i formuläret nedan för att få information om intressanta fastigheter.

Välj ort
Välj fastighetstyp
Välj plats
Välj prisklass
Sovrum
Badrum
Skicka
Skicka...