Gastronomi

Det är obligatoriskt att njuta av medelhavsmat på Costa Blanca. Dess traditionella restauranger och även med de senaste trenderna i köket, erbjuder ett komplett gastronomiskt utbud i prestigefina restauranger och kvalitet som använder produkter med ursprungsbeteckning, där Medelhavsdieten finner sitt maximala uttryck.

gamba roja deniaSom en bra kuststad har Jávea många restauranger där du kan smaka på fisk och skaldjur av mycket god kvalitet, men även internationellt kök och lokal mat. Byn har en rik kulinarisk tradition med ris och fisk som huvudpersoner i köket, i många versioner. Från den traditionella paellaen till det bakade riset eller till bandet eller från den typiska skaldjur till suckröra, utan att glömma den grillade fisken eller den röda räken i Denia. Den mest populära och relevanta skålen är "Paella". Den består av ett ris kokat i en "paella" tillsammans med andra ingredienser som kött, fisk, skaldjur och grönsaker. Du kan också prova "arros al forn" (bakat ris), "arros amb fesols i naps" (ris med bönor och rovor). Bland disken baserade på fisk och skaldjur ingår: "cruet de peix" (fisksteg), "suc roig" och fiskfisk.

Som medelhavsstad, i Jávea använder vi som två av huvudingredienserna vitlök och olivolja som tillsammans utgör "allt jag oli" som följer med en mängd rätter och tjänar som en aptitretare i alla barer och restauranger i området. De gör också saltade ansjovis, ansjovis, tonfisk, tjur och la borreta de melva. De är traditionella cocas med peppar och tomat, lök, russin och olja och ansjovis ... Inte allt är fisk och ris. Den traditionella korven belyser sobrasada, butifarra och blanquet. coca tomate javea

Och för att sluta njuta av en typisk meny av vårt kök, får vi inte glömma desserterna med mandel, apelsiner, russin, fikon, druvor ... samt glass så tilltalande på sommaren. "Pastis de Boniato", "La Mona de Pasqua" och "Torta" med mandel är kända. Berömda är också nougaten och glassen från Jijona och Alicante, körsbären från inuti La Marina Alta, medlarna från Callosa d'En Sarria.

Allt detta tvättas med läckra viner från områdets fält, hantverks öl, mistela (sött vin), citronader och den typiska valencianska horchata med tigermutter.

Besök Köpa ett hus för att njuta av Jáveas gastronomi i ditt nya hem.

pastissos javea

Fyll i formuläret nedan för att få information om intressanta fastigheter.

Välj ort
Välj fastighetstyp
Välj plats
Välj prisklass
Sovrum
Badrum
Skicka
Skicka...