Guide för säljaren

Att sälja en fastighet i Spanien är något som inte är extremt komplicerat, men som i ett köp rekommenderar vi att en professionell ingriper som ansvarar för att övervaka hela processen. Säljare måste informeras om en rad krav som måste beaktas vid försäljning av en egendom.

SÄLJARENS FISKALA ANSVAR

Säljaren ansvarar för betalningen av kapitalvinstskatten. Denna skatt tas ut vid ökning av egendomsvärdet, det vill säga skillnaden mellan det uppdaterade köpeskillingen och försäljningspriset.

Eventuella extra kostnader som medförs vid försäljning av hemmet kan dras, förutsatt att de åtföljs av motsvarande fakturor. Därför är alla skatter som är inneboende för inköpet, notarieavgifter, registrering etc. de kan dras av vid beräkningen av kapitalvinstskatten.

PLUSVALIA TAX

Säljaren ansvarar för betalningen av kapitalvinstskatten. Värdet av denna skatt fastställs av kommunfullmäktige enligt landets kadastralvärde och det antal år som det tillhörde säljaren.

BELASTNINGAR OCH SKULDER

Säljaren ansvarar för betalning av eventuell avgift eller beslag som påverkar fastigheten, till exempel inteckning. Om köparen köper fastigheten genom ett banklån kan han överväga att byta namn på hypotekslån från säljare till köpare (alltid med hänsyn till villkoren för den befintliga inteckning) och om han kunde bli mer ekonomiskt än att ansöka om en ny inteckning.

RETENTION

Om säljaren inte är skattskyldig i Spanien är det viktigt att veta att köparen är skyldig att behålla 3% av köpeskillingen och leverera den till spanska statskassan. På så sätt försäkrar regeringen att säljaren kommer att betala i sin IRPF motsvarande skatt som härrör från försäljning av fastighetskapital. När det exakta beloppet har beräknats, kommer säljaren att få ett bidrag eller en ytterligare betalning kommer att krävas för att täcka den totala betalningen av skatten.

Obs! Villadom Spanien Real Estate är inte ansvarig för variationen av den information som finns på denna sida och rekommenderar specialist råd, vare sig juridisk, juridiska eller skatteärenden. Vi kommer gärna att ge dig information från proffs som kan ge personlig uppmärksamhet.

Fyll i formuläret nedan för att få information om intressanta fastigheter.

Välj ort
Välj fastighetstyp
Välj plats
Välj prisklass
Sovrum
Badrum
Skicka
Skicka...

This site uses cookies to give you the best user experience. If you continue browsing you are giving your consent agreeing to our cookies policy.

X Accept More information