Guide för köparen

Att köpa en fastighet i Jávea och med hjälp av Villadom Jávea är enkel. Vårt team hjälper dig gärna genom köpprocessen. Även om det inte finns någon exakt formel eftersom varje operation är annorlunda, nedan är en orienteringsguide för inköpet.

RESERV

När du har beslutat om den egendom som du vill köpa, är det normala förfarandet att göra en bokning insättning beror på värdet av köpet och den tidsperiod som du vill reservera fastigheten. Denna deposition är alltid med honom ett kontrakt bok där namn och verifikationer, det avtalade försäljningspriset har varaktigheten för bokningen och eventuella tilläggsklausul enats om köp anges. Bokningsavgiften levereras vanligen till fastighetsmäklare eller advokat som ett trovärdigt tecken.

EJENDOM CHECK

Vid denna punkt kommer Villadom Jávea Real Estate börja utföra de kontroller som behövs till kansliet kontorsfastighet i fastighetsregistret och Borough Council för att säkerställa att alla dokument av fastigheten är i rätt ordning, inte det finns embargon eller skulder och det finns inga stadsbrott. Det kommer också att kontakta leverantörs- och serviceföretag (vatten, el, gas, samhälle, etc.) för att verifiera att det inte finns några utestående skulder.

PRIVAT KONTRAKT

Nästa steg för köparen och säljaren är att underteckna ett privat försäljningsavtal. Köparen betalar vanligtvis en insättning på 10% (minus depositionen av reserven). I detta avtal är identiteter och uppgifter om köpare och säljare som är etablerad och det överenskomna försäljningspriset och datum för den slutliga överföringen av äganderätten till fastigheten innan Notarius Publicus Deed.

KÖP-FÖRSÄLJNING OFFENTLIG SKRIVNING

I den här sista fasen är det när resten av beloppet betalas tillsammans med undertecknandet av allmänheten innan en notarie. Efter undertecknandet av gärningen kommer det att registreras i fastighetsregistret som motsvarar köparens namn.

KÖP UTGIFTER

Under senare månader har det skett väsentliga förändringar i skatterna vid köp av en fastighet i Spanien. Följande sammanfattning förklarar de utgifter som köparen måste betala för närvarande:

- När köpet sker direkt till fastighetsutvecklaren: Nya hem. Momsavgiften är 10% på fastigheten. Dessutom måste en skatt på dokumenterade rättsakter betalas, som per den 6 augusti 2013 uppgår till 1,5%.

- När köpet görs till en annan ägare: Återförsäljningshus. I det här fallet måste du betala Transfer Tax (I.T.P) som för närvarande är 10% på fastigheten av fastigheten.

- Notarie- och registerkostnader. De beräknas baserat på inköpspriset och antalet sidor av akten. Vi kan inte ange exakt procentandelen men det är möjligt att få en vägledande budget som Villadom Spain Real Estate kommer att förse dig tidigare.

ÖVRIGA FÖRFARANDEN KRAV FÖR KÖP AV EN HUS

Personer som är bosatta i Spanien behöver bara sitt identitetsdokument.

Till alla dem som inte är bosatta i Spanien som visas i lagfarten inrikesministeriet krävs för att erhålla Identification Number (NIE) som måste släppas ut från Skatteverket som en skattenummer krävs då för att betala motsvarande skatter och för att kunna öppna ett bankkonto i Spanien. N.I.E. kan begäras direkt vid polisstationer, konsulat eller spanska ambassader. Om du vill kan vi hjälpa dig i den här processen.

REKOMMENDATIONER

Vi rekommenderar att du öppnar ett bankkonto när du börjar köpa en fastighet, eftersom du inte bara behöver det för detsamma utan också för direkt betalning av leveranser som el, vatten etc. Det är också tillrådligt att ha en spansk vilja. Detta kommer att förenkla successionsprocessen i den olyckliga händelsen av ägarens död och avsevärt minska varaktigheten och kostnaden för processen.

TAK AV BESÖKNING AV EJENDOMET

I allmänhet äger och fattar innehav av nycklar och leverans samma dag som undertecknandet av allmänheten innan en notarie. Från och med den dagen kommer Villadom Spain Real Estate att fortsätta äganderätten i köparens namn på leveransavtal (vatten, el, gas, samhälle, etc.). När du har tagit fast egendom är det lämpligt att ta ut en försäkring. Villadom Spain Real Estate kan göra rekommendationer för alla typer av försäkringar.

Obs! Villadom Spanien Real Estate är inte ansvarig för variationen av den information som finns på denna sida och rekommenderar specialist råd, vare sig juridisk, juridiska eller skatteärenden. Vi kommer gärna ge dig informationen yrkesverksamma som kan ge dig personlig uppmärksamhet.

Fyll i formuläret nedan för att få information om intressanta fastigheter.

Välj ort
Välj fastighetstyp
Välj plats
Välj prisklass
Sovrum
Badrum
Skicka
Skicka...

This site uses cookies to give you the best user experience. If you continue browsing you are giving your consent agreeing to our cookies policy.

X Accept More information